UniCredit plánuje v Nemecku zrušiť okolo 1000 pracovných miest

23.01.2013 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 23. januára (TASR) - Talianska banka UniCredit plánuje zrušiť vo svojej nemeckej divízii do konca budúceho roka okolo 1000 pracovných miest. Cieľom je zníženie nákladov. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na dva zdroje oboznámené so situáciou.

Rozsah prepúšťania sa musí ešte spresniť, pričom banka začne v najbližšom období rokovania so zástupcami odborov. UniCredit, najväčšia talianska banka z pohľadu aktív, sa k informáciám odmietla vyjadriť.

Zatiaľ nie je jasné, či spomínané prepúšťanie je súčasťou už skôr oznámeného plánu redukcie počtu pracovných miest. V rámci tohto plánu chce UniCredit celkovo zatvoriť okolo 800 pobočiek a prepustiť viac než 6000 zamestnancov. Nemecká divízia UniCredit, ktorá zamestnáva približne 19.000 ľudí, zatvorí takmer 50 pobočiek a vo zvyšných zníži počty zamestnancov v reakcii na meniace sa zvyky zákazníkov. Ako dodali zdroje pre Reuters, retailoví klienti stále vo väčšej miere využívajú služby internetbankingu a na pobočky chodia podstatne menej.
 

Vyberte región